ChallengeLabs2021

Challenge Labs Creative Worskhops to innovate the food sector on 19-21 November 2021/Biopark

 

 

Meie toitumisterapeudid Jaanika ja Kendra osalesid novembris Bioparki (Tartu Biotechnology Park) rahvusvahelises projetkis Challenge Labs 2021.

Jaanika Tapver rääkis eelüritusel tervisliku toitumise põhimõtetest ja murekohtadest tänapäeva ühiskonnas.
Kendra K Vaino oli põhiüritusel mentoriks meeskonnale, kes töötas alternatiivsete valgutoodete nimel.

Ürituse käigus lahendustvajavateks toitumisega seotud teemadeks olid:
* toidu funktsionaalsuse ja teabe tarbijale kättesaadavaks muutmine
* kõrge toiteväärtusega alternatiivsete valkude tootmine erinevatest allikatest oluliselt väiksema CO2 jalajäljega kui tavalistel valgutoodetel
* taimetoitlaste toitumine – kuidas tagada, et nad saaksid tervisliku ja tasakaalustatud menüü
* inimese kaloraazipõhine tasakaalustatud toitumine – kvaliteetsed, looduslikud tooted

Lähemalt saab lugeda siit.